Utrustning

SeaBotix LBV 300-5

 

Vår LBV 300-5 är ett komplett Mini-ROV system (Remotely Operated Vehicle) lämpat för inspektion och dokumentation av strukturer under vatten ner till 300 meters djup.

Systemet består av en ROV med högupplöst kamera och inbyggd belysning och är försedd med en gripklo och svepande TriTech sonar för att kunna manövrera i begränsad sikt.

Vi använder oss också av en Gemini Multibeam Sonar för att få en bättre bild av hur det ser ut vid inspektioner, kartläggning av botten och eftersök och ett Tritech Micron Navigerings system där vi kan följa arbetet på en valfri kartbild och dokumentera positionen.

Maskinen är ansluten till en navigationspanel med inbyggd bildskärm via en kabel som levererar ström och kommunikation till styrning av ROV’n.

Systemet tar stabilitet och användbarhet till en ny nivå med extra starka motorer. Utökad vertikal kontroll och den goda stabiliteten gör LBV300-5 till ett fantastiskt verktyg under krävande förhållanden.

SeaBotix är kända för sin tunna kabel, (8 mm) som är mycket flexibel och stark.
I och med kabelns tunna diameter kan operatören fokusera på att positionera ROV’n istället för positionering av kabeln.

Operatören kontrollerar farkosten via kontrollenheten (OCU). Alla kommandon görs 

med fingertoppskänsla via de ergonomiskt riktiga och greppvänliga manöverpanelen.

LBV300-5 systemet är försett med den senaste Wide Dynamic Range (WDR) färgkameratekniken. I kombination med kameran sitter en high intensity LED belysning som levererar starkt vitt ljus hela vägen med 270º spridning.
I tillägg har vi 2 stycken högintensiva LED lampor för att kunna arbeta under mörka förhållanden.

 

LBV300-5 MiniROV som sensorplattform.

Unikt för LBV 300-5 är att den är välbalanserad i vattnet. Genom väl genomtänkt design och layout passar LBV’n utmärkt som plattform för olika typer av sensorer för datainsamling till exempel att mäta tjockleken på metall, sidescan sonar, altimeter osv.